Ruim honderd pluimveehouders investeren in emissiebeperking

107 pluimveehouders hebben in 2020 subsidie aangevraagd om te investeren in nieuwe staltechnieken die de emissie beperken. Hiervoor was een budget van 7,5 miljoen euro beschikbaar, waarvan 4,1 miljoen euro is uitgekeerd.

Ruim+honderd+pluimveehouders+investeren+in+emissiebeperking
© Johan Wissink

Van alle aanvragen keurde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) er 103 goed. Pluimveehouders kregen voor hun aanvragen in totaal 4,1 miljoen euro.

Staltechnieken die voor subsidie in aanmerking kwamen, waren: positieve ionisatie met koolstofborsteltjes; ionisatiesysteem met negatieve coronadraden; positieve ionisatie met units met ingebouwde coronadraden en collectoroppervlak en strooiselschuif bij volièrehuisvesting.


Vaker open tot 2024

De subsidie 'Investeren in bewezen innovaties voor stallen' is tot en met 2024 vaker aan te vragen. Per aanvraagperiode kan de dierlijke sector verschillen. De kans is groot dat pluimveehouders deze subsidie in 2021 nog een keer kunnen aanvragen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer