Duitse teelt van wintergranen vrijwel ongewijzigd

Boeren in Duitsland hebben in het najaar van 2020 wintergraan op 5,10 miljoen hectare bouwland gezaaid voor de oogst van 2021.

Duitse+teelt+van+wintergranen+vrijwel+ongewijzigd
© Vidiphoto

Zoals is gerapporteerd door het Duitse statistiekbureau Destatis, bleef het areaal wintergraan voor de oogst van 2021 vrijwel ongewijzigd ten opzichte van het areaal in 2020 (+1 procent). Wintergranen omvatten wintertarwe, wintergerst, rogge, evenals de triticale-kruising van tarwe en rogge.

Het areaal wintertarwe, de belangrijkste graansoort in Duitsland, is slechts licht veranderd ten opzichte van het teeltareaal van dit jaar. Met een oppervlakte van 2,83 miljoen hectare steeg het ingezaaide areaal met 74.000 hectare (+3 procent). Ook bij de teelt van rogge en wintergerst zijn er geen grote veranderingen.


Winterkoolzaad

Er was ook geen grote verandering in het gebied waar triticale werd gezaaid. Een gebied van 341.400 hectare werd gebruikt voor triticale. Op 978.400 hectare werd winterkoolzaad gezaaid. Dit is 24.900 hectare (+3 procent) meer dan het areaal in oogstjaar 2020.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer