PPA+betaalt+11+euro+voor+gele+ui+afland
Nieuws
© Studio Kastermans

PPA betaalt 11 euro voor gele ui afland

Professional Partners in Agribusiness (PPA) in Nieuwe-Tonge betaalt voor gele zaaiuien afland in de pool 11,01 euro per 100 kilo. Dat heeft het agrarisch bemiddelingsbureau bekendgemaakt.

De PPA-poolprijs voor rode uien afland is uitgekomen op 12,37 euro per 100 kilo. Afgelopen jaar is PPA voor het eerst begonnen met een rode aflandpool voor zaaiuien. Hier bleek volgens het bedrijf meer interesse voor dan van tevoren verwacht.

De start van het groeiseizoen voor uien bracht hoge verwachtingen met zich mee, aldus PPA. Maar door weersomstandigheden en druk op de aflandmarkt zakte de prijs steeds verder terug. 'Alleen in week 42 heeft de beursnotering de gele aflandpoolprijs van PPA kunnen evenaren', meldt het bemiddelingsbureau dat werkzaam is in Nederland, België en Noord-Frankrijk. Door het lastige groeiseizoen was de kwaliteit dit jaar minder dan voorgaande jaren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer