Avined meldt salmonella meteen bij NVWA

Avined meldt vanaf 5 januari specifieke salmonella-serotypes automatisch bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Pluimveehouders hoeven dat niet meer zelf te doen.

Avined+meldt+salmonella+meteen+bij+NVWA
© Dick van Doorn

Voor specifieke salmonella-serotypes geldt een meldingsplicht. Het gaat dan om Enteritidis (S.E.), Typhimurium (S.T.), Hadar (S.H.), Infantis (S.I.), Java (S.J.) en Virchow (S.V.). Is zo'n serotype op een pluimveebedrijf aangetoond, dan moet de pluimveehouder dit nu nog zelf melden bij de NVWA. Maar vanaf 5 januari wordt deze stap geautomatiseerd.

In geval van een specifieke serotype stuurt Avined de melding direct door naar de NVWA. Deze wordt de volgende werkdag voor 10 uur in de salmonella-databank gemeld. Pluimveehouders hoeven de uitslag dus niet meer zelf door te geven. De aanpassingen van de automatische melding aan de NVWA heeft geen gevolgen voor de acties die bij de beheersing en bestrijding worden genomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer