Flinke omzetgroei voor De Groene Weg

De slagerijen van De Groene Weg hebben in 2020 een forse omzetgroei gerealiseerd. Dat laat de marktleider in biologisch vlees in Nederland weten. Het bedrijf spreekt van een 'uitzonderlijk goed jaar'.

Flinke+omzetgroei+voor+De+Groene+Weg
© Nieuwe Oogst

De slachterijen realiseerden in 2020 een omzetgroei van gemiddeld 24 procent. Het aantal klanten groeide met 15 procent. De elfde slagerij opende in juni van dit jaar haar deuren in Den Haag. De spreiding van de omzetgroei in de winkels loopt van ruim 10 procent tot meer dan 40 procent in een van de grootste winkels.

De spreiding van de groei van het aantal klanten loopt van 5 procent tot meer dan 30 procent. Volgens general manager Allard Bakker groeit de consumptie van biologisch vlees versneld. 'Dat merken wij in onze slagerijen. Met name de laatste weken is die groei weer versneld, hetgeen we ook in de eerste weken van de eerste lockdown hebben gezien.'

Bewustzijn

Door de coronapandemie ziet De Groene Weg, een dochterbedrijf van Vion, een groeiende groep consumenten die het bewustzijn krijgt dat 'het anders moet', stelt Bakker in een persverklaring.

'Als biologische slagerijketen komen we aan die behoefte tegemoet, dat laten de cijfers goed zien. Wij maken een duidelijke keuze en je ziet dat de Nederlandse retail minder duidelijk is in het maken van die keuze. Daar ligt voor ons het 'gat in de markt' en daar duiken we graag in.'

Een deel van de slagerijen van De Groene Weg haalt een significant deel van hun omzet uit leveringen aan de horeca, wat door de eerste en tweede lockdown grotendeels weg is gevallen. De stijgingen van de winkelomzetten compenseren dat.


Veertig jaar

De Groene Weg bestaat in 2021 veertig jaar. Volgend jaar wordt er een webshop gestart. Daarnaast zoekt het bedrijf nieuwe franchisenemers door het hele land. Inmiddels worden tien zaken via franchise geëxploiteerd en is er een eigen filiaal in Eindhoven. De Groene Weg exporteert een deel van haar productie, onder meer naar Duitsland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer