
De Groene Weg trekt honderdste leverancier aan
Biologische slachterij De Groene Weg, een dochteronderneming van Vion, heeft met Hendrik-Jan van den Heuvel uit Barneveld de honderdste leverancier aangetrokken.
De Groene Weg houdt zich bezig met de inkoop, productie en verwaarding van biologisch rund- en varkensvlees. Van den Heuvel heeft driehonderd vleesvarkens en is recent omgeschakeld naar biologisch, nadat zijn vader had aangegeven te willen stoppen.
De Groene Weg is momenteel marktleider in biologisch vlees in Nederland. Het bedrijf werkt vanuit een gesloten keten en doet uitsluitend rechtstreeks zaken met boeren. Daardoor is het volgens het bedrijf makkelijker om vraaggestuurd te produceren.
Kansen
Het bedrijf laat verder weten dat er kansen liggen voor ondernemers in de biologische sector. De afgelopen vijftien jaar is de biologische sector wereldwijd enorm gegroeid. 'De sector blijf naar verwachting ook de komende jaren groeien', zegt Allard Bakker, general manager bij De Groene Weg.
In Nederland steeg de afzet van biologische voeding de afgelopen vijf jaar gemiddeld 7 procent per jaar, weet hij. 'Er wordt zelfs gesproken over een verdubbeling van de markt in de komende vijf jaar.' De Groene Weg heeft in Nederland tien slagerijen en een afzet naar verschillende grote retailketens. Een deel van de productie wordt geëxporteerd. In Duitsland heeft het bedrijf naar eigen zeggen een sterke positie.
Bekijk meer over:
Lees ook
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuwste vacatures
Bedrijfsleider Vertify
Vertify - Zwaagdijk
Projectleider Duurzame Veehouderij
Wij.land - Abcoude
Onderzoeker/docent Agrarisch Bodem- en Waterbeheer
Aeres Hogeschool - Dronten
Financieel / bedrijfseconomisch medewerkers land- en tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Voorzitter ZuivelNL
Gasseling Search - Den Haag