Schouten: geen nertsen meer op houderijen in Nederland

De laatste nertsen in Nederland zijn geruimd of gepelsd. Dat heeft landbouwminister Carola Schouten gezegd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een debat met Tweede Kamer.

Schouten%3A+geen+nertsen+meer+op+houderijen+in+Nederland
© Archieffoto Marcel Bekken

Al eerder was bekend dat de nertsenhouderij nog dit jaar tot een einde zou komen. Het verbod op het fokken van nertsen is jaren naar voren gehaald omdat de dieren besmet kunnen worden met het coronavirus


De angst is dat het virus onder nertsen blijft bestaan, ook als er voor mensen bijvoorbeeld een vaccin is gevonden. Nertsen worden normaal gesproken aan het einde van het jaar gedood voor hun vacht. Die 'pelsperiode' is nu afgelopen, dus alle nertsen, ook op gezonde bedrijven, zijn gedood, aldus de minister.


Verhuispremie

De PvdD vroeg de minister om in de Europese landbouwraad te voorkomen dat nertsenhouders de schadeloosstelling die ze ontvangen gaan gebruiken als ‘verhuispremie’ naar landen waar deze sector nog wel is toegestaan. Schouten zegt dat dat aan Europese Commissie is en dat die heeft besloten daar geen actief beleid op te voeren.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer