Vraagtekens bij bouw datacenter Agriport A7

De D66-fractie in Hollands Kroon heeft voor 1 december een extra vergadering aangevraagd. Onder meer om uitleg te krijgen over de voorbereidende werkzaamheden aan de Westlanderweg in Middenmeer voor de bouw van een datacenter door Microsoft op het terrein van Agriport A7.

Vraagtekens+bij+bouw+datacenter+Agriport+A7
© Agriport A7

Het bevreemdt D66 en andere politieke raadsfracties in de oppositie dat daar al een begin mee is gemaakt voordat het volledige vergunningentraject is doorlopen. De gemeente stelt dat dit niet nodig is voor de voorbereidende werkzaamheden, omdat het gaat om eigen grond van Agriport A7.

Het verzoek voor de extra vergadering is inmiddels ondertekend door diverse andere fracties, waarmee de benodigde steun van minimaal een vijfde van de gemeenteraad ruimschoots is gehaald.


Gespreksonderwerpen voor de raadsbijeenkomst zijn de voorgeschiedenis van de ontwikkeling van Agriport A7, de huidige stand van zaken en de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden, inclusief de landschappelijke inpasbaarheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer