Teler Mansholt uitgeroepen tot veiligheidsheld

De Groningse pootaardappelteler Jochum Mansholt uit Vierhuizen is uitgeroepen tot een van de twaalf veiligheidshelden. Dat gebeurde in het kader van de campagne Veilig Werken met Gevaarlijke Stoffen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Teler+Mansholt+uitgeroepen+tot+veiligheidsheld
© Minsterie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ieder jaar sterven er naar schatting drieduizend mensen door blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Om dit aantal omlaag te brengen, vraagt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aandacht voor gezond en veilig werken. Mensen die op een veilige manier met gevaarlijke stoffen werken en daarmee een voorbeeld zijn voor anderen, worden benoemd tot veiligheidsheld.

Mansholt investeerde in een stofafzuiginstallatie voor de aardappelsorteermachine, een elektrische veegzuigmachine en een elektrische heftruck, om de overlast door stof en uitlaatgassen te minimaliseren. Dankzij al deze innovaties won hij vorig jaar de Goede Praktijken Competitie in het kader van de Europese campagne over veilig werken met gevaarlijke stoffen.


Flinke investeringen

'Een elektrische heftruck en een veegzuigmachine zijn flinke investeringen. Een heftruck heb je sowieso nodig, maar zo'n veegzuigmachine en de afzuiginstallatie kosten bij elkaar al bijna een ton en je verdient er niks extra's mee', geeft Mansholt aan.

'Maar je moet er gewoon voor zorgen dat je personeel veilig zijn werk kan doen en ze de middelen daartoe bieden. Dus ook als ze persoonlijke beschermingsmiddelen willen, zoals handschoenen, oordoppen of werkschoenen, moet je die aanbieden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer