LTO+Noord+trekt+aan+de+bel+over+ozb%2Dstijging+Hoogeveen
Nieuws
© VidiPhoto

LTO Noord trekt aan de bel over ozb-stijging Hoogeveen

Een stijging met 30 procent van het ozb-tarief voor bedrijven in gemeente Hoogeveen raakt de land- en tuinbouw te veel, stelt LTO Noord. Agrarische bedrijven lijden al onder afnemende marges, toenemende maatschappelijke wensen en de gevolgen van corona.

LTO Noord reageert op een raadsbesluit van Hoogeveen om het ozb-tarief te verhogen. De gemeente verkeert in financieel zwaar weer door een sterk opgelopen begrotingstekort. Volgens LTO Noord zou een stijging voor de categorie niet-woningen van 5 procent voldoende moeten zijn.

Omdat agrarische bedrijven relatief veel gebouwen hebben, komt een grotere stijging bij hen harder aan dan bijvoorbeeld particulieren of het midden- en kleinbedrijf. Een agrarisch bedrijf met een WOZ-waarde van 750.000 euro zou volgend jaar ruim 1.100 euro meer betalen aan gemeentelijke heffingen. Andere bedrijven zouden gemiddeld op 385 euro meer uitkomen.

LTO Noord wijst er op dat met een stijging van 30 procent de scheefgroei tussen particulieren en boeren in de bijdrage aan de gemeentelijke begroting alleen maar verder zou toenemen. Zij verzoekt de scheefgroei zo mogelijk terug te brengen van 3,1 naar 2,9.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer