Boeren 'heroveren' Amsterdam op de Amstel

De Boeren van Amstel hebben donderdag symbolisch hun melk over de Amstel naar de Stopera in Amsterdam gevaren. De promotieactie is bedoeld om te onderstrepen dat de zuivel van de lokale coöperatie bij 150 supermarktfilialen in de schappen ligt.

Boeren+%27heroveren%27+Amsterdam+op+de+Amstel
© Arjen Vos

Directeur Michel Penterman is trots dat het de Boeren van Amstel is gelukt om het eigen zuivelpakket zo breed uit te rollen over de stad. 'We willen burgers laten zien wat voor moois er gebeurt in hun achtertuin en wat voor smaakvolle producten daarvandaan komen.'

De vraag naar lokale producten stijgt bij de stedeling, merkt Penterman op. 'Aan ons de schone taak om uit te leggen hoe wij onze zuivel produceren, oftewel het proces uit de doeken doen van gras naar glas.'


QR-code

Op melk- en yoghurtpakken van Boeren van Amstel staat een QR-code die het verhaal over agrariërs ten zuiden van de stad vertelt. 'De kennis over de sector is verwaterd. Daarom is het goed om te laten zien hoe boeren werken en wat er met de melk gebeurt in onze zuivelfabriek in Ouderkerk aan de Amstel.'

Belangrijk onderdeel van de aanpak van Boeren van Amstel is de directe relatie met natuurbeheer. Van elk pak gaat 5 cent naar de natuur. 'Daarvoor is lokaal een waterdicht systeem opgezet, samen met diverse natuurorganisaties.'


Levensgroot melkpak

Bij de Stopera kregen wethouder Laurens Ivens, Rabobankdirecteur Barbara Baarsma en chef-kok Joris Bijdendijk een kunstwerk van een levensgroot melkpak overhandigd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer