Vakbonden+verwerpen+eindbod+cao+Glastuinbouw
Nieuws
© Vidiphoto

Vakbonden verwerpen eindbod cao Glastuinbouw

CNV Vakmensen en FNV verwerpen het eindbod van Glastuinbouw Nederland, Plantum en LTO Nederland voor een nieuwe cao Glastuinbouw.

De twee vakbonden presenteren het eindbod aan hun leden met een negatief advies. Volgens Leo van Beekum, bestuurder en onderhandelaar bij FNV, is de loonsverhoging in het eindbod van de werkgevers te laag.

'In ons eindbod was de loonsverhoging 4,5 procent in anderhalf jaar. De werkgevers stellen nu een verhoging voor van 4 procent in 2,5 jaar', zegt Van Beekum. 'We begrijpen dat het lastige tijden zijn voor glastuinders, maar dat geldt ook voor de werknemers. Die moeten onder moeilijke omstandigheden hun werk doen en daar op de juiste manier voor worden beloond.'


De werkgevers willen in de cao ook een protocolafspraak over de WW-premie voor seizoensarbeid op te nemen. Daar zijn de bonden eveneens op tegen. 'Dat is een onderwerp dat op een heel ander niveau en met andere partijen wordt besproken', reageert Van Beekum.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
Meer weer