VS+stuwt+vlot+herstel+omzet+McDonald%27s
Nieuws
© Pixabay.com

VS stuwt vlot herstel omzet McDonald's

De omzet van fastfoodketen McDonald's is weer bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis. Dat is vooral te danken aan de Amerikanen, meldt persbureau Reuters.

In de Verenigde Staten (VS) heeft bijna 95 procent van de restaurants een McDrive en daar is ook in de maanden juli, augustus en september goed gebruik van gemaakt. Over het derde kwartaal kwam de omzet van McDonald's uit op ruim 4,5 miljard euro, 2 procent minder dan vorig jaar. In het tweede kwartaal was nog sprake van een daling van de omzet met meer dan 30 procent.

De nettowinst van McDonald's steeg in het derde kwartaal naar bijna 1,5 miljard euro. Naast de McDrive profiteerde McDonald's in de VS ook van het opzetten van een thuisbezorgservice via een eigen app. Buiten de VS gaan de zaken een stuk minder goed, meldde het concern maandag bij de presentatie van de kwartaalcijfers.


Last van nieuwe maatregelen

McDonald's heeft in Europa vooral last van de nieuwe coronamaatregelen. In de VS noteert de keten een omzetstijging van 4,6 procent. Op andere markten echter is sprake van een omzetdaling van 10,1 procent. De totale omzet tot eind september bedraagt 11,7 miljard euro, dat is 13 procent lager dan vorig jaar na het derde kwartaal.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer