Matig+seizoen+voor+Flevolandse+weidevogels
Nieuws
© VidiPhoto

Matig seizoen voor Flevolandse weidevogels

De zeventig vrijwillige vogelwachters in Flevoland hebben het afgelopen broedseizoen 546 nesten gemarkeerd. Dat gebeurde bij bijna driehonderd boeren.

Ongeveer de helft van het aantal gevonden nesten is beschermd door ze te verplaatsen of er omheen te maaien. Toch bleek maar de helft van het aantal nesten een broedresultaat op te leveren. Honderd nesten werden gepredeerd en veertig voortijdig verlaten door de ouders.

Daarmee is het een matig broedseizoen geworden, stelt Landschapsbeheer Flevoland vast. Ook is er zorg over de populatie kieviten in Flevoland. Die lijkt gehalveerd. Doordat deze vogels graag bij elkaar in de buurt broeden, is dat veelal niet meer mogelijk. Dat maakt ze extra kwetsbaar bij een toenemend aantal belagers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer