Extra+driftreductie+bij+gebruik+suzuki%2Dfruitvlieggaas
Nieuws
© Han Reindsen

Extra driftreductie bij gebruik suzuki-fruitvlieggaas

Gebruik van suzuki-fruitvlieggaas geeft extra driftreductie. Het fruitvlieggaas is daarom opgenomen in de lijst met driftreducerende technieken (DRT-lijst).

De Technische Commissie Techniekbeoordeling heeft in opdracht van de Nederlandse Fruittelers Organisatie driftonderzoek uitgevoerd. Op basis van dit onderzoek is geoordeeld dat met het toepassen van suzuki-fruitvlieggaas alle voor de fruitteelt opgenomen spuittechnieken in tabel 3 op de lijst met driftreducerende technieken één klasse kunnen worden verhoogd. Uitzondering hierop is de windhaag.

Wanneer suzuki-fruitvlieggaas wordt gecombineerd met gesloten regenkappen, worden alle voor de fruitteelt opgenomen spuittechnieken in tabel 3 op de lijst met driftreducerende technieken twee DRT-klassen verhoogd. Ook hierbij vormt de windhaag een uitzondering.

Daarnaast kan de standaardtechniek voor de fruitteelt gecombineerd met suzuki-fruitvlieggaas en gesloten regenkappen worden ingedeeld in de driftreductie techniekklasse 75 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer