Koolzaadproductie groter dan verwacht

De wereldwijde koolzaadoogst in het seizoen 2020-2021 valt groter uit dan werd verwacht, meldt de International Grains Council.

Koolzaadproductie+groter+dan+verwacht
© Han Reindsen

De raad voorziet een productie van 69,8 miljoen ton, wat 200.000 ton meer is dan in het voorgaande seizoen en 400.000 ton boven de verwachting van augustus.

Volgens de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft is de stijging terug te voeren naar drie gebieden: de Europese Unie, Australië en China. Deze regio's laten een plus zien, waarbij vooral de toename in Australië met 3,3 miljoen ton in het oog valt. De Duitse marktorganisatie stelt dat deze plussen de minnen in Oekraïne en Canada meer dan goedmaken.


Het verbruik van koolzaad in 2020-2021 houdt de Agrarmarkt Informations-Gesellschaft op 70,7 miljoen ton. Met name China heeft meer nodig. De behoefte in de Europese Unie daalt iets, is de laatste verwachting.

Doordat het verbruik voor het derde achtereenvolgende jaar de productie overtreft, loopt de voorraad terug naar zo'n 5 miljoen ton. Dat is 0,8 miljoen ton minder dan in het seizoen 2019-2020 en 1,6 miljoen ton minder dan in 2028-2019.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer