Fonterra verkoopt Chinese bedrijven uit geldnood

De Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra verkoopt voor 555 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar, oftewel 314 miljoen euro, aan Chinese boerderijen. Met de opbrengst worden schulden afgelost.

Fonterra+verkoopt+Chinese+bedrijven+uit+geldnood
© Archief

Inner Mongolia Natural Dairy Group heeft ingestemd met de aankoop van Fonterra's twee innovatieve landbouwbedrijven in Ying en Yutian voor 513 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar. Daarnaast wordt een belang van 85 procent in de Hangu-boerderij verkocht aan Beijing Sanyuan Venture Capital voor 42 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar. Sanyuan wordt daarmee volledig eigenaar.

Directeur Miles Hurrell van Fonterra zegt dat de zuivelcoöperatie met de verkoop van de boerderijen meer prioriteit wil geven aan de bedrijfsgebieden waar het concurrentievoordelen heeft. 'Het verkopen van de boerderijen is in lijn met onze beslissing om ons te concentreren op de melk van onze Nieuw-Zeelandse boeren.'

De verkoop is afhankelijk van goedkeuring van mededingingsautoriteiten en Chinese regelgeving. Naar verwachting wordt de verkoop in het lopende boekjaar afgerond.


Schulden afbetalen

Fonterra verwacht de contante opbrengsten van de twee transacties te gebruiken om schulden af te betalen, als onderdeel van het eerder aangekondigde schuldverminderingsprogramma.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer