Theo+Spierings+stopt+bij+Fonterra
Nieuws
© Eigen Foto

Theo Spierings stopt bij Fonterra

Fonterra-directeur Theo Spierings stopt later dit jaar als algemeen directeur bij deze Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie. Een datum wordt nog niet genoemd. Wel is Fonterra inmiddels op zoek naar een opvolger.

'Het is nog niet duidelijk wanneer een afspraak voor de vervanging van Theo zal worden gemaakt, maar het is overduidelijk dat Theo ondertussen de strategie en het bedrijfsleven van de coöperatie blijft besturen, met speciale nadruk op China', stelt Fonterra-voorzitter John Wilson. Spierings was zeven jaar algemeen directeur van Fonterra.

De aankondiging van het vertrek kwam op dezelfde dag dat Fonterra de tussentijdse jaarcijfers bekendmaakte. Daaruit blijkt dat de coöperatie 348 miljoen Nieuw-Zeelandse dollars verlies leed, zo'n 204 miljoen euro.

Onderprestatie

Dat komt mede doordat ruim 405 miljoen dollar (238 miljoen euro) is afgeboekt op de boekwaarde van Beingmate. Wilson snapt dat aandeelhouders hierover teleurgesteld zijn. 'De voortdurende onderprestatie van Beingmate is onaanvaardbaar. De ommekeer van de investering is een topprioriteit voor ons senior managementteam.'

'Er zijn volop kansen op de markt voor zuigelingenvoeding in China. Voor onze Beingmate-samenwerking is een bedrijfsomslag is nodig om hiervan te kunnen profiteren', aldus Wilson.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer