Nieuwe+coronabesmettingen+bij+drie+nertsenbedrijven
Nieuws
© Douwe Korting

Nieuwe coronabesmettingen bij drie nertsenbedrijven

Bij één nertsenbedrijf in Egchel (gemeente Peel en Maas), een bedrijf in Grashoek (gemeente Peel en Maas) en een bedrijf in Zeeland (gemeente Landerd) zijn besmettingen met het coronavirus (SARS-CoV-2) vastgesteld bij nertsen.

Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het bedrijf in Egchel heeft ongeveer 5.750 moederdieren. De besmetting is hier via het monitoringssysteem 'early warning' aan het licht gekomen. Via dit systeem worden de nertsen wekelijks getest.


De bedrijven in Grashoek en Zeeland zijn aan het licht gekomen door melding van ziekteverschijnselen bij nertsen. Het bedrijf in Grashoek heeft ongeveer 9.000 moederdieren, het bedrijf in Zeeland ongeveer 10.000. De bedrijven wordt zo spoedig mogelijk geruimd.

In totaal zijn nu 62 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 15°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer