Weer+coronabesmetting+op+nertsenbedrijf
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Weer coronabesmetting op nertsenbedrijf

Bij een nertsenbedrijf in het Limburgse Neer is een besmetting met SARS-CoV-2 vastgesteld. Het bedrijf heeft ongeveer vierduizend moederdieren.

De besmetting kwam aan het licht door een melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen. Het bedrijf wordt zo spoedig mogelijk geruimd. In totaal zijn nu 58 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard.

Sinds eind augustus gelden extra maatregelen, waardoor nertsenbedrijven minder gemakkelijk besmet zouden raken. Zo mag iemand die een nertsenhouderij heeft bezocht de eerste tien dagen geen ander nertsenbedrijf bezoeken. Er geldt een uitzondering voor dierenartsen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer