Boer+schenkt+weiland+aan+Utrechts+Landschap
Nieuws
© Eigen foto

Boer schenkt weiland aan Utrechts Landschap

Een gestopte boer uit het Utrechtse Maarssen heeft een perceel grasland, midden in het dorp, geschonken aan Utrechts Landschap. Op die manier wilde hij ervoor zorgen dat het stuk grond behouden blijft in plaats van bebouwd.

Eigenaar Kees Spelt en directeur Saskia van Dockum van Utrechts Landschap tekenden verleden week woensdag de overdracht op het weiland zelf. Dat ligt aan de Diependaalsedijk, vlakbij het gemeentehuis en grenst aan een woonzorgcentrum.

Een boer uit de omgeving pacht het perceel inmiddels en gebruikt het voor graswinning. Op termijn wil hij er misschien ook op beperkte schaal vee houden. Utrechts Landschap zelf wil er een kleine kersenboomgaard aanleggen en een lindeboom plaatsen.De pachtende boer, die liever anoniem blijft, zegt dat voormalig eigenaar Spelt een flink geldbedrag had kunnen krijgen voor het perceel, dat al generaties lang in de families was. 'Het is dure grond, de druk op de grond is hoog in Maarssen. Maar hij wilde het niet verkopen. Aanvankelijk was ook Natuurmonumenten overnamekandidaat, maar daarmee kwam hij er niet uit. Met Utrechts Landschap wel. Nu is de toekomst van het perceel, in ieder geval voorlopig, gegarandeerd.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer