Registratie nieuwe bolgewassen KAVB van start

Als registratieautoriteit verzorgt de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) de registratie van nieuwe bolgewassen via haar proeftuin. Kwekers kunnen hun nieuwe voorjaarsbloeiers vanaf nu voor registratie inzenden, laat de belangenbehartiger weten.

Registratie+nieuwe+bolgewassen+KAVB+van+start
© Han Reindsen

Een juiste identiteit gekoppeld aan een unieke cultivarnaam is de basis voor kwaliteit binnen de keten, laat de KAVB weten. Alle inzendingen worden beoordeeld op onderscheidbaarheid, uniformiteit en stabiliteit.

De registraties worden opgenomen in de KAVB-database siergewassen. Ook worden de registraties voorzien van een Edibulbcode ten behoeve van onder andere het Ketenregister. De registraties worden verder als naam opgenomen in de CPVO Plant Variety Finder.


Tulp en narcis

Voor het opplanten en registreren van de nieuwe soorten heeft de KAVB dertig gezonde, goed bloeibare bollen in één maat nodig. Bij mutanten ontvangt de koepel ook graag de cultivar, waaruit de mutant is ontstaan, ter vergelijking.


Tulp en narcis kunnen door bollenkwekers tot 15 oktober ingestuurd of langs gebracht worden in Hillegom. De overige bolgewassen neemt de KAVB tot 1 november in ontvangst voor haar proeftuin.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer