Veetransportschip+met+zesduizend+koeien+vermist
Nieuws
© Pixabay

Veetransportschip met zesduizend koeien vermist

Een vrachtschip met ongeveer zesduizend koeien en meer dan veertig bemanningsleden is van de radar verdwenen. Gevreesd wordt dat het schip is gekapseisd in de tyfoon Maysak. De Japanse kustwacht heeft een persoon gered in de zoektocht naar het schip.

Het schip genaamd Gulf Livestock 1 zond een noodsignaal uit ten westen van het eiland Amami Oshima in het zuidwesten van Japan. Harde wind en regen van tyfoon Maysak belemmeren de reddingsactie.

Een woordvoerder van de kustwacht zegt dat die tot nu toe een Filipijns bemanningslid heeft weten te redden. Die matroos zegt dat de motor van het schip uit was gevallen toen het werd geraakt door een golf en kapseisde.


Jingtang

Het schip vertrok op 14 augustus uit Nieuw-Zeeland met 5.867 dieren en 43 bemanningsleden aan boord. Van hen komen er 39 van de Filipijnen. Ook waren er twee Nieuw-Zeelanders en twee Australiërs aan boord. Bestemming was de haven van Jingtang bij het Chinese Tangshan. De reis had zeventien dagen in beslag moeten nemen.

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer