Ropa ziet afzet aardappelrooiers groeien

Bij de vroege aardappeloogst zijn steeds meer rooiers van Ropa in de percelen te zien. De vraag blijft onverminderd groot, geeft de Duitse machinefabrikant aan.

Ropa+ziet+afzet+aardappelrooiers+groeien
© Ropa

Sinds de start van de hoofdserie in 2016 hebben meer dan vijfhonderd een- en tweerijige aardappelrooiers de Ropa-fabriek in het Duitse Sittelsdorf verlaten. Deze positieve ontwikkeling is ook terug te zien in het verkoopresultaat. In vergelijking met 2019 werden dit jaar 39 procent meer Keiler-rooiers geproduceerd en geleverd.


Met de introductie van de Keiler 2 Classic breidde Ropa vorig jaar zijn productassortiment uit met een aardappelrooier met twee egelbanden. Sinds de laatste beurzen Potato Europe in het Belgische Doornik en Agritechnica in Hannover in 2019 is vanaf het begin een kwart van de geproduceerde Keiler 2 in de Classic-versie verkocht.


Grootste aandeel

Het vlaggenschip, de Ropa Keiler 2 met vier egelbanden en zijn optionele uitrustingsvarianten aandrijfas en overlaadbunker, heeft het grootste aandeel met de helft van het totale aantal. De omzet steeg met 24 procent in vergelijking met vorig jaar.

De productie van de aardappelrooiers gaat bij Ropa ononderbroken door. Het coronavirus zorgt niet voor vertragingen dankzij de planning en de bewaarstrategie. De levering van de machines is op dit moment in volle gang. Elke dag verlaten zes machines de fabriek in Sittelsdorf. Gereserveerde rooiers voor het oogstseizoen 2020 worden tot eind augustus geproduceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer