Melkveehouder Heijblok gooit maisteelt helemaal om

Melkveehouder en Maismeetnet-deelnemer Marco Heijblok uit Hippolytushoef doet dit jaar alles anders met zijn mais. Hij was niet tevreden over de resultaten van vorig jaar. 'Eind oktober is dit perceel kapotgereden, dus konden we het niet ploegen op zware klei. Daarom hebben we met de cultivator het land wat vlakgetrokken en bewerkt.'

Heijblok heeft een extra bemesting gegeven met vaste mest en drijfmest. 'En ik heb gekozen voor opticoat en een behoorlijke bekalking. Het resultaat is nu heel goed.'

Heijblok kiest voor de meststof opticoat, omdat die volgens hem in de laatste groeifase van de plant de meeste stikstof vrijgeeft. 'Door de slechte oogst en weersomstandigheden vorig jaar kon ik het land niet voor andere teelt gebruiken. Dus moest de mais er maar weer op. Mais is heel gevoelig voor structuur en bemesting. Daarom hebben we dit voorjaar met een adviseur alles uit de kast getrokken om het te laten slagen. En dat is goed gelukt.'

Ook over de lengte is Heijblok tevreden. 'Het gewas zit nu op 2,95 meter. We telen hier voor het vijfde jaar op rij mais. Het gewas is nu een halve meter hoger dan andere jaren.' Volgend jaar past Heijblok daarom dezelfde techniek toe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer