Effici%C3%ABnte+melkverstrekking+met+Sieplo%2Ddoseerwagen
Nieuws
© Sieplo

Efficiënte melkverstrekking met Sieplo-doseerwagen

Sieplo in Lunteren breidt het assortiment uit met nieuwe melkdoseer- en mengwagens. De fabrikant is vooral bekend om zijn ruwvoersystemen.

De melkdoseer- en mengwagens hebben een secure dosering en weinig rondpompen, waardoor de melkstructuur behouden blijft. Door het ontbreken van een retourleiding is er sprake van een goede hygiëne en hoeft er minder te worden schoongemaakt.

Kalverhouders staan voor de uitdaging om hun kalveren op een efficiëntere manier van melk te voorzien. Dit geldt niet alleen voor de startperiode bij de witvleeskalverhouder, maar ook steeds meer bij start- en opfokbedrijven. De vraag naar een goede oplossing om eenvoudig melk te kunnen verstrekken, neemt dus toe.


Samenwerking

Sieplo-directeur Jan Siebelink: 'De stijgende vraag naar melkdoseerwagens hebben we al geruime tijd gesignaleerd. Melk doseren is iets anders dan ruwvoer. We hebben bij de ontwikkeling van de melkdoseer- en mengwagens de samenwerking gezocht met Voltman in Aalten. Voltman heeft jarenlange ervaring in het produceren van kwalitatief hoogstaande melktanks.'

De wagens worden op hetzelfde onderstel gebouwd als de Sieplo-mengdoseerwagens. Sieplo levert twee types, beide verkrijgbaar in twee groottes: 600 en 1.000 liter tankinhoud. De mengdoseerwagen is uitsluitend geschikt voor het doseren van de melk, de melkmengwagen ook voor secuur mengen en wegen.


Nieuwe accu's

Sieplo levert de melk- en de mengdoseerwagens met een nieuw type accu. Deze accu's hebben een garantietermijn van vier jaar. Daarnaast heeft de fabrikant de software van de mengdoseerwagen verder doorontwikkeld. Zo is het nu mogelijk om nauwkeurig per hok te registreren. Om deze nieuwe ontwikkelingen te introduceren, heeft Sieplo een inruilactie voor de mengdoseerwagens opgezet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  20 %
 • Vrijdag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer