Brabantse gedeputeerde denkt na over steun Boert Bewust

De Brabantse landbouwgedeputeerde Elies Lemkes wil de mogelijkheden bekijken voor provinciale steun aan Boert Bewust Land van Cuijk. Dat zei ze bij de onthulling van het Boert Bewust-bord bij De Zaanpeel, het bedrijf van akkerbouwer en varkenshouder Erik Geene in Landhorst.

Brabantse+gedeputeerde+denkt+na+over+steun+Boert+Bewust
© Monique van Loon

Boert Bewust is een landelijke organisatie. Land van Cuijk is de zesde aangesloten streek en de eerste in provincie Brabant. Land van Cuijk Boert Bewust probeert via evenementen, sociale media en aansluiting bij lokale netwerken de verbinding tussen boeren en tuinders en de maatschappij te verbeteren. 'Wij zoeken de burgers op. Gewoon in je eigen streek vertellen wat je doet en waarom. Vanuit de basis. En het werkt', zegt Hugo Bens, legpluimveehouder in Haps en voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust.Bens vroeg de gedeputeerde ter plekke om het initiatief als provincie te ondersteunen. Lemkes liet weten enthousiast te zijn. Ze wil bekijken hoe de provincie kan bijdragen aan dit boer-burgerinitiatief. Ze nodigde Bens ter plekke uit voor een gesprek.

Gewoon in je eigen streek vertellen wat je doet en waarom

Hugo Bens, legpluimveehouder in Haps

Clusteren bedrijfslocaties

Geene heeft drie locaties voor zijn zeugen en vleesvarkens en wil het verouderde zeugenbedrijf aan de rand van Wanroij verplaatsen naar Landhorst. Volgens eigen zeggen een win-winsituatie, maar provinciale wetgeving staat deze ontwikkeling in de weg. 'Vanwege brandveiligheid wil ik ruim bouwen, maar het bouwblok in Landhorst is daarvoor te klein en ik mag het niet uitbreiden.'

De ondernemer vindt dat de tijd rijp is dat de provincie het beleid rondom de grootte van het bouwblok verruimt. Hij nam van de gelegenheid gebruik om dit probleem aan te kaarten bij de provinciebestuurder. Hierop deed Lemkes echter geen toezeggingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer