De Rith Nora 265 haalt mijlpaal van 200.000 kilo melk

De Rith Nora 265 is woensdag de grens van 200.000 kilo melk gepasseerd. Daarmee is de Addison-dochter van Adrion en Lisette van Beek uit Breda de vierde koe in Nederland die deze bijzondere mijlpaal heeft bereikt. Deze ondernemers zijn onder meer de fokker van topstier De Rith Chassee.

De Rith Nora 265 wordt deze maand negentien jaar en had twaalf lijsten en 5.457 dagen nodig om de grens van 2 ton melk te bereiken. De koe werd gefokt door Jos Peeters, de vader van Lisette van Beek, en is al haar hele leven op melkveebedrijf De Rith aanwezig. Met haar stokmaat van 143 centimeter is ze de kleinste koe van de stal, maar haar beperkte hoogtemaat heeft haar nooit in de weg gezeten.

Dat De Rith Nora 265 nu de vierde Nederlandse koe met deze prestatie is, heeft voor Adrion van Beek nog iets extra's. 'Op mijn ouderlijk bedrijf hadden we de vierde honderdtonner van Nederland. Het is bijzonder dat Nora nu hetzelfde doet bij de 200.000 kilo-koeien.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer