Ingrid Jansen directeur Mineral Valley Twente

Ingrid Jansen is benoemd tot directeur van stichting Mineral Valley Twente. Jansen is ook directeur van stichting Stimuland. Ze was in het verleden voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV).

Ingrid+Jansen+directeur+Mineral+Valley+Twente
© DIRK HOL

Mineral Valley Twente is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Via proeftuinen werkt het aan oplossingen die bijdragen aan een gezonde bodem, duurzame bemesting, kringlooplandbouw en duurzame voedselproductie, waarbij sprake moet zijn van een toekomstgericht verdienmodel voor de agrarische ondernemer.

Jansen zegt enthousiast te zijn over haar benoeming en heeft ambitieuze plannen. 'Ik vind het heel belangrijk om de ambitie van Mineral Valley de komende jaren uit te bouwen. Er is al een heel goede basis gelegd. En Mineral Valley heeft de mogelijkheid om hét gebied van Nederland te worden waar kennis, onderzoek en de kunde van boeren en tuinders samenkomen.'

Mineral Valley houdt zich bezig met grote thema's, zoals bodemgezondheid en mestverwaarding, legt Jansen uit. 'Ik denk dat dit in de toekomst breder wordt gekoppeld aan andere actuele onderwerpen, zoals biodiversiteit, circulaire landbouw, energietransitie en klimaatadaptatie. Daarbij is het zaak om ook in te zoomen op het boerenerf waar al deze onderwerpen samenkomen. Bewoners en boeren weten zelf wat goed voor ze is en wat wel en niet kan in hun gebied. Pas als een aanpak wordt gedragen door betrokkenen, zijn er kansen. Nauw in contact staan met hen, dat vind ik in mijn nieuwe functie belangrijk.'


Taal van de boeren

Wethouders Erik Volmerink (gemeente Tubbergen) en Wim Meulenkamp (gemeente Hof van Twente) tonen zich verheugd met de aanstelling van Jansen. 'We zijn blij dat zij de organisatie komt versterken', zegt Meulenkamp. 'Met haar agrarische achtergrond en werkervaring spreekt zij zowel de taal van de boer als die van beleidsmakers. Daardoor kan zij uitstekend een brug slaan tussen praktijk en uitvoering en is zij in staat om Mineral Valley de komende periode verder uit te gaan bouwen.'

Volmerink vult aan: 'Er verandert veel in de agrarische sector en dat heeft Jansen goed in de gaten. Nieuwe wetten, natuur en biodiversiteit spelen steeds meer een rol. Goed kijken naar voedselproductie en bodembewerking is daarbij essentieel. Bij Mineral Valley werken we samen om te zoeken naar nieuwe oplossingen en technieken, om zo bij te dragen aan een duurzame Twentse agrarische sector en een nieuwe plattelandseconomie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
 • Dinsdag
  27° / 17°
  65 %
Meer weer