PlanetProof krijgt hoge waardering voor duurzaamheid

Het Sustainable Agriculture Initative (SAI) Platform bevestigt dat keurmerk On the way to PlanetProof voor plantaardige producten gelijkwaardig is aan het gouden niveau van de Farm Sustainability Assesment (FSA).

PlanetProof+krijgt+hoge+waardering+voor+duurzaamheid
© Dirk Hol

Dit is het resultaat van een recent benchmark-onderzoek in het kader van het SAI Platform. Volgens SMK, de organisatie die PlanetProof ontwikkelt en beheert, ondersteunt deze waardering de stap die het keurmerk moet zetten om uit te groeien tot een internationaal keurmerk voor agro- en voedselproducten.

SMK-directeur Gijs Dröge meldt dat hij trots is op de erkenning van de criteria PlanetProof ten opzichte van het gouden niveau van de FSA. 'De afgelopen vier jaar hebben we hard gewerkt om het certificeringsprogramma te herstructureren voor internationale doeleinden. We hebben dit gedaan in nauwe samenwerking met onze stakeholders, zoals ngo's, handel, detailhandel en niet in de laatste plaats, de telers.'


'Ondersteunt geloofwaardigheid'

Volgens Dröge is er met bijna 35.000 hectare nu een breed scala aan plantaardige producten die PlanetProof-gecertificeerd is. Deze producten worden geproduceerd door meer dan 1.600 telers in Nederland, Spanje, België, Duitsland, Polen, Italië, Frankrijk en Portugal. 'We zijn ervan overtuigd dat de gelijkwaardigheid aan het gouden niveau van de FSA het vertrouwen van internationale stakeholders voor de geloofwaardigheid van PlanetProof ondersteunt.'

FSA heeft zeventien duurzaamheidsthema's, waaronder het beheer van bodem, water en voedingsstoffen, biodiversiteit, gewasbescherming en broeikasgasemissies. FSA-programmamanager Joe Rushton stelt dat uit het benchmark-onderzoek blijkt dat PlanetProof-telers het hoogste niveau van de FSA-equivalentie bereiken.


Referentiepunt in voedselindustrie

Het SAI platform is een partnerorganisatie voor de voedsel- en drankenindustrie. De Farmer Sustainability Assessment is een van de instrumenten van het platform om duurzaamheid te bevorderen. Naast het gebruik als een evaluatie-en verbeteringsinstrument, wordt de FSA gebruikt om standaarden en certificatieschema's te benchmarken. Als zodanig fungeert de FSA als referentiepunt voor duurzame inkoop in de voedselindustrie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer