PvdD+wil+ander+waterbeheer+in+Zuid%2DHolland
Nieuws
© Werkgroep Behoud de Peel

PvdD wil ander waterbeheer in Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland moet de droogte beter aanpakken en met plannen komen voor klimaatrobuust waterbeheer. Zo moet natuur worden beschermd tegen grootschalige wateronttrekking door landbouw en industrie. Met die oproep komt de provinciale fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD).

De PvdD vindt dat het provinciale beleid mogelijkheden biedt om het watergebruik te sturen en de watervoorraden eerlijker te verdelen. Doorgaan op de huidige manier kan niet langer, stelt Hanke Hoogerwerf.

'De manier waarop nu in Zuid-Holland met zowel grond- als oppervlaktewater wordt omgegaan, is niet langer houdbaar. We raken kostbaar water kwijt, terwijl het doel zou moeten zijn om water zo lang mogelijk vast te houden', zegt het PvdD-Statenlid. 'Daarnaast wordt door de industrie en voor beregening van land- en tuinbouwgebieden zoveel water onttrokken, dat de natuur en particulieren daarvan de dupe zijn.'


Bufferzones rond natuurgebieden

De PvdD vindt dat waterbezuiniging door zowel particulieren, het bedrijfsleven en de land- en tuinbouwsector noodzakelijk is. Ook moeten er bufferzones komen rond natuurgebieden, waar drainage en wateronttrekking verboden is.

Hoogerwerf: 'Wij hopen dat er op korte termijn een crisisaanpak wordt gepresenteerd, voordat er onomkeerbare schade optreedt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  70 %
 • Maandag
  9° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer