Verkoopverbod+voor+woekerende+Japanse+duizendknoop
Nieuws
© Peter Bankers/Wikimedia

Verkoopverbod voor woekerende Japanse duizendknoop

De Tweede Kamer wil een verkoopverbod voor de Japanse duizendknoop. Deze woekerende exoot, die voor veel schade zorgt, is nu nog gewoon te koop bij tuincentra en bloemisten.

Het parlement stemde woensdag in met een motie van GroenLinks die een einde moet maken aan de verkoop van de Japanse duizendknoop. Bestrijding van de exotische plant, die in staat is om dwars door beton en asfalt te groeien, is een lastig opgave.

Wortelpuntjes die na het weghalen van de exoot in de grond blijven zitten, kunnen snel uitgroeien tot nieuwe planten. Dit maakt het opruimen van de planten zeer moeilijk. Het verkoopverbod moet op 1 maart 2020 in gaan.

Weer

 • Donderdag
  16° / 9°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  70 %
Meer weer