Resten+eeuwenoude+boerderij+gevonden+op+Goeree%2DOverflakkee
Nieuws
© Wim van Vossen

Resten eeuwenoude boerderij gevonden op Goeree-Overflakkee

Archeologen zijn bij de werkzaamheden rond de provinciale weg N215 bij Dirksland op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee gestuit op mogelijke resten van een groot boerderijcomplex uit de zestiende eeuw. Dit meldt de gemeente.

'Een unieke vondst', zegt René Proos, provinciaal archeoloog van Zuid-Holland. 'Alles wijst erop dat dit een gebouw is uit de beginperiode van de polder de Oude Plaat, drooggelegd in 1480.' Van deze boerderijen zijn niet veel voorbeelden in Nederland bekend.

De gemeente Goeree-Overflakkee laat weten blij te zijn met de vondst. Deze kan nieuwe kennis en inzichten brengen over de ontwikkeling van het eiland en de polders. De gemeente hoopt dat een link gelegd kan worden met de vondst van de muntschat in 2018 door Arco Hoekman uit Dirksland. Hij vond 3.000 zilveren munten uit de periode 1300 tot 1500, de grootste laatmiddeleeuwse muntenschat die ooit in Nederland is gevonden.Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer