Minder+afzet%2C+meer+brutowinst+ForFarmers+in+eerste+kwartaal
Nieuws
© ForFarmers

Minder afzet, meer brutowinst ForFarmers in eerste kwartaal

ForFarmers heeft in het eerste kwartaal van 2020 het afzet volume in Total Feed met 5,3 procent zien dalen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. De mengvoerafzet daalde in volume met 3,8 procent. Als gevolg van een ongunstige inkooppositie in het eerste kwartaal van 2019 steeg de brutowinst voor het eerste kwartaal van 2020 met 4,4 procent.

Ook de onderliggende EBITDA liet een forse stijging zien van 44,1 procent ten opzichte van het kwartaal een jaar eerder. Dit komt mede door lagere operationele kosten, nadat een aantal efficiency maatregelen zijn gerealiseerd. In het afgelopen kwartaal was er geen sprake van een ongunstige inkooppositie en daarnaast was er, ondanks de volumedaling en was er volgens de organisatie sprake van een betere productmix met meer specialiteiten.


Nog geen materiële impact corona

Yoram Knoop, CEO van ForFarmers: 'Sinds midden maart zijn we door COVID-19 geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Wij hebben onmiddellijk maatregelen getroffen om de gezondheid van onze medewerkers te waarborgen en ook om de productie en distributie van voeders aan onze klanten te kunnen voortzetten. Daarnaast is onze sector als vitale sector aangemerkt zodat de voedselvoorziening niet in gevaar komt. Tot op heden zien we nog geen materiële impact van de COVID-19 maatregelen op onze kernprocessen.'

'Vooruitkijkend zien we marktomstandigheden door COVID-19 veranderen, met uitdagingen die zich aandienen voor onze klanten waarvan de uiteindelijke impact op ForFarmers nog onzeker is. We verwachten een betere onderliggende EBITDA te realiseren in het eerste halfjaar 2020 vergeleken met de eerste helft van 2019, maar gezien de door COVID-19 toegenomen onzekerheden, onthouden we ons nu van het uitspreken van verdere verwachtingen', aldus een ForFarmers-woordvoerder..

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer