Munckhof+kiest+RIWO+voor+besturing+Pluk%2DO%2DTrak
Nieuws
© Munckhof

Munckhof kiest RIWO voor besturing Pluk-O-Trak

Munckhof heeft voor de besturing van de Pluk-O-Track-oogstmachine gekozen voor RIWO als nieuwe partner. Dit bedrijf is gespecialiseerd in automatiseren en robotiseren van machines.

De Pluk-O-Trak van Munckhof is al vijftig jaar een veelzijdige oogsthulp die wordt ingezet om snel fruitsoorten te plukken zoals appels, peren, citrusvruchten en kersen. Plukmedewerkers werken vanaf de grond of via de horizontaal en verticaal beweegbare oogstplateaus tot ruim 4 meter boomhoogte.

De medewerkers leggen het fruit op smalle beweegbare transportbanden waarna het fruit over de kisten wordt verdeeld. Werken met de Pluk-O-Trak levert een arbeidsbesparing op tot 30 procent en een kwaliteitsverbetering van het fruit door een verlaging van de oogstschade.

Ontwikkelcapaciteit

Munckhof wil de Pluk-O-Trak verder ontwikkelen tot een betrouwbare, zelfrijdende oogstmachine die uiteindelijk effectief gerobotiseerde taken kan uitvoeren en automatisch uitgebreide teelt- en oogstinformatie verzamelt. Daarvoor zocht het bedrijf een nieuwe automatiseerder met een hoge ontwikkelcapaciteit.

RIWO is specialist in het automatiseren en robotiseren van rijdende machines en industriële productieprocessen voor bedrijven als Trioliet, Sieplo, Vredo en Emsflower. RIWO heeft zeventig medewerkers in dienst en daarmee een hoge ontwikkelcapaciteit.

De nieuwe samenwerking met RIWO is voor Munckhof en zijn afnemers een belangrijke stap. De twee bedrijven ontwikkelden al de vernieuwde besturing en software voor de Pluk-O-Trak. RIWO maakt gebruik van West-Europese besturingscomponenten en verhoogt daarmee de betrouwbaarheid en het serviceniveau van de Pluk-O-Trak.

Recht-rij-regeling

De Pluk-O-Trak is door RIWO uitgevoerd met een slimme variabel instelbare recht-rij-regeling die zelfs bij scheve bomen of op hellingen automatisch door het midden blijft navigeren. Dat s handig als er van één kant wordt gesnoeid.

De bediening van de machine is verder vereenvoudigd door robuuste drukknoppen en een joystick, zodat iedereen de machine kan bedienen. De nieuwe besturing is getest onder alle omstandigheden en leverbaar voor het oogstseizoen 2020.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
Meer weer