LTO+vraagt+aandacht+voor+oneerlijke+handel
Nieuws
© Nieuwe Oogst

LTO vraagt aandacht voor oneerlijke handel

LTO Nederland roept agrarische ondernemers op om oneerlijke handelspraktijken in relatie tot de coronacrisis te melden.

Uit meerdere sectoren komen berichten binnen over oneerlijke praktijken door bepaalde afnemers. De coronacrisis en de rampzalige situatie op diverse markten lijkt daarvoor aanleiding te geven. Dit schrijft de LTO-vakgroep Bomen en Vaste planten deze week in zijn nieuwsbrief.

Het gaat bij de oneerlijke praktijken met name om het eenzijdig en zonder overleg wijzigen van gemaakte leveringsafspraken. Te denken valt aan eenzijdig doorgevoerde prijsverlagingen, afbestellingen, aanpassing van kwaliteits- en leveringsvoorwaarden, on-hold zetten van orders die eerder zijn toegezegd en overschrijding van de betalingstermijn.

Ervaringen delen

De vakgroep Bomen en Vaste planten roept zijn leden op om ervaringen te delen. Deze worden verzameld en als sprake is van een duidelijk patroon dan gaat LTO dit aankaarten bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De bundeling van ervaringen gebeurt anoniem, zonder beschrijving van de producten en prijs.

In het bericht van de LTO-vakgroep Bomen en Vaste planten is te lezen hoe en waar de ondernemers hun klachten over oneerlijke handelspraktijken kunnen melden. Ook beantwoordt LTO Nederland juridische vragen over leveringscontracten bij overmacht en de mogelijkheden om contracten te ontbinden vanwege de coronacrisis.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer