Agrarisch+collectief+plaatst+hondenverbodsbordjes
Nieuws
© Lenus van der Broek

Agrarisch collectief plaatst hondenverbodsbordjes

Laat honden niet op boerenlandpaden. Die oproep doet het Noord-Hollands agrarisch collectief Water, Land & Dijken. De vereniging liet bordjes maken om wandelaars hierop te attenderen.

Volgens Water, Land en Dijken neemt het aantal wandelaars in het gebied de laatste tijd toe vanwege de coronacrisis. De vijf veldcoördinatoren van de vereniging trokken aan de bel hierover.

'Veel mensen zijn thuis aan het werk en willen overdag even een rondje lopen met de hond. Wij willen deze mensen waarschuwen dat honden op sommige plekken niet toegestaan zijn. Als ze er wel mogen worden uitgelaten, mogen ze er niet los lopen', geeft Martine Bijman van Water, Land & Dijken aan.

Doodgeboren kalveren

De vereniging hoopt hiermee neospora zoveel mogelijk te voorkomen. Deze ziekte kan de hond overdragen via hondenpoep en kan leiden tot doodgeboren kalveren. Ook wil het agrarisch collectief verstoring van broedende weidevogels tegengaan. 'We willen dat mensen zich meer bewust worden van het gevaar of overlast van loslopende honden op het platteland.'

Het collectief heeft subsidie aangevraagd voor het plaatsen van meer bordjes 'verboden voor honden' en 'honden aan de lijn'. De foto is voor de coronacrisis genomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer