LTO: 'Voerspoor blokt stikstofdeal'

Er is nog geen stikstofakkoord. Een van de knelpunten is de verplichting bij het voerspoor. LTO verwacht dat het akkoord in april wordt afgerond, voor de presentatie van de Voorjaarsnota.

LTO%3A+%27Voerspoor+blokt+stikstofdeal%27
© Vidiphoto

Het Landbouw Collectief overlegt nog steeds met landbouwminister Carola Schouten en premier Mark Rutte over de stikstofmaatregelen. Drie maatregelen zijn op dit moment van belang om de stikstofemissie terug te dringen: minder eiwitten in het veevoer, water toevoegen aan de mest en meer koeien in de wei.

'Over die laatste twee zijn we het in grote lijnen eens. Bij het voer zit nog een probleem', zegt voorzitter Marc Calon van LTO Nederland.


'Het Rijk wil dat in detail voorschrijven. Wij accepteren niet dat de overheid voorschrijft hoe een boer zijn vee moet voeren. Boeren zijn professioneel en deskundig genoeg om te weten wat hun dieren nodig hebben. Stel doelen en reken ons daarop af, in plaats van met middelvoorschriften te werken', vervolgt de LTO-voorzitter.

'Bovendien zijn we er nog niet uit met de randvoorwaarden die we met het Collectief hebben gesteld. We onderhandelen daar niet via de pers over, maar het mag duidelijk zijn dat we harde toezeggingen van het kabinet nodig hebben op beleid en financiën. Dat zal in de Voorjaarsnota moeten zijn geregeld.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer