Europese+Volkspartij+vraagt+om+uitstel+Green+Deal
Nieuws
© Europese Unie 2020

Europese Volkspartij vraagt om uitstel Green Deal

De Europese Volkspartij (EVP) in het Europees Parlement vraagt de Europese Commissie haar Farm to Fork-strategie - onderdeel van de Green Deal – uit te stellen tot na de zomer. Dit in verband met de coronacrisis.

De Commissie heeft de goedkeuring van de Farm to Fork-strategie, die oorspronkelijk voor 25 maart gepland stond, al met meer dan een maand uitgesteld. Vrijdag stelt Europarlementariër Herbert Dorfmann, landbouwcoördinator van de EVP, dat dit nog tekort dag is.

‘Het is zeker niet het juiste moment om boeren extra regels op te leggen. We worden geconfronteerd met de grootste crisis die de landbouwsector in decennia heeft doorgemaakt’, zegt Dorfmann (foto).

Geen extra onzekerheden

Volgens de EVP’er moeten er nu geen extra onzekerheden worden gecreëerd voor boeren en tuinders. ‘In deze crisis moeten we boeren in een serene sfeer het voedsel laten produceren dat nodig is. We moeten de Farm to Fork'-strategie tot tenminste na de zomer uitstellen.'

Het CDA maakt onderdeel uit van de EVP-fractie in het Europees Parlement en werkt daarin samen met zusterpartijen als CDU (Duitsland) & CD&V (België).


Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer