Agrarische sector heeft laagste ziekteverzuim

De agrarische sector had vorig jaar met 2,6 procent het laagste ziekteverzuim van alle economische sectoren. Dat is voor het eerst, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Agrarische+sector+heeft+laagste+ziekteverzuim
© Vidiphoto

De land- en tuinbouw wist door de jaren heen altijd al een laag ziekteverzuim te realiseren, alleen scoorde de horeca over het algemeen iets beter. Maar afgelopen jaar kwam die sector met 2,7 procent net wat hoger uit.

Het gemiddelde ziekteverzuim van werknemers in alle sectoren, inclusief de overheid, kwam vorig jaar uit op 4,4 procent, blijkt uit de cijfers van het CBS. Vooral in de gezondheidszorg en bij waterbedrijven en afvalbeheer lag het verzuim met 5,7 procent erg hoog.

Betrokkenheid

Dat de land- en tuinbouw het zo goed doet, ligt volgens LTO-bestuurder Wim van den Boomen vooral aan de betrokkenheid in de sector. Gezonde werkomstandigheden krijgen veel aandacht.

Van den Boomen noemt met name de inzet van Stigas, die bedrijven ondersteuning biedt bij het beheersen van het verzuim wegens ziekte. Met behulp van het speciale programma 'VerzuimOnderDeDuim' lukt het bedrijven om het aantal ziekmeldingen door werknemers en de duur van het verzuim verder terug te dringen.

Niet achteroverleunen

'Dit beleid loonde al, maar het loont steeds beter', aldus de LTO-portefeuillehouder Goed werkgeverschap. De mooie cijfers vindt hij geen reden om nu achterover te leunen. 'We zijn er continu mee bezig en we gaan er gewoon mee door.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer