Avocado%27s+uit+Colombia+steeds+duurzamer
Nieuws
© ProColombia

Avocado's uit Colombia steeds duurzamer

Colombia werkt aan verhoging van de duurzame productie van avocado's. Dat meldt de overheidsinstantie ProColombia.

Vorig jaar bereikte de Colombiaanse avocado-export 90 miljoen Amerikaanse dollar, een stijging van 42 procent, zo blijkt uit een analyse van ProColombia. De belangrijkste kopers waren Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, België, de Verenigde Staten en Frankrijk.

Colombiaanse gewassen met internationale certificeringen zoals het Rainforest Alliance-zegel dat duurzame milieu- en sociale praktijken garandeert, is in één jaar tijd met 315 procent gestegen.

Beste jaren

In 2019 sloot Colombia een van zijn beste jaren als een wereldwijde leverancier van Hass-avocado's, met meer dan 1.000 hectare met een internationaal zegel dat duurzame milieu- en sociale praktijken vertegenwoordigt.

Naast het verhogen van de export in 2019 naar de Verenigde Staten en de Europese Unie met respectievelijk 434 procent en 34 procent stuurde Colombia zijn eerste containers naar Japan. Het Zuid-Amerikaanse land wacht op de toetreding tot de Zuid-Koreaanse markt en de eerste verzending naar China.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -3°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
Meer weer