Platform+BoerenBuren+breidt+uit
Nieuws
© Angeliek de Jonge

Platform BoerenBuren breidt uit

Het platform BoerenBuren, dat eind 2017 in West-Nederland startte, richt zich per 1 maart op alle negen provincies in het werkgebied van LTO Noord.

Op BoerenBuren krijgen burgers een kijkje in de agrarische sector, gaan boeren en tuinders het gesprek aan en geven zij antwoord op vragen die consumenten hebben. Door te laten zien wat boeren en tuinders doen en uitleg te geven over het boerenwerk, hopen boeren en tuinders nog meer begrip en besef te creëren bij burgers.

BoerenBuren is een initiatief van LTO Noord. 'Een groot succes', zegt boer en regiobestuurder Bert van Donselaar. 'Niet iedereen weet wat zich op de boerderij afspeelt, maar door BoerenBuren wordt dat zichtbaar.' Om nog meer mensen het werk van de boer en tuinder te laten zien wordt de Facebook- en Instagramcommunity vanaf 1 maart actief in het hele werkgebied van LTO Noord.

Belevenissen op het boerenerf

'We nemen de burger mee in de alledaagse belevenissen op en rond het boerenerf. Dit hoeven niet alleen mooie verhalen te zijn. Ook verhalen die de boer aangrijpen, krijgen een plek. Denk bijvoorbeeld aan de impact van een stalbrand. Daarnaast gaan we in gesprek over onderwerpen als dierenwelzijn en natuurinclusieve landbouw', zegt boerin en regiobestuurder Karolien Hupkes.

BoerenBuren wordt gemaakt door leden van LTO Noord, maar ook niet-leden kunnen meehelpen.


Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer