GrAJK%3A+communicatie+grootste+uitdaging
© Fotografie Jelte Oosterhuis

GrAJK: communicatie grootste uitdaging

Communicatie tussen boer, burger en politiek wordt de grootste uitdaging voor het GrAJK, stelt voorzitter Willem Smits (27) uit Rottum. 'Het imago van de land- en tuinbouw staat ter discussie. Het is van groot belang de sector positief te presenteren.'

De akkerbouwer maakt zich zorgen over jonge boeren en tuinders in gemeente Pekela nu de gemeenteraad heeft ingestemd met een maximaal bouwblokgrootte van 2 hectare.

'De gemeenteraad geeft op deze manier duidelijk aan geen vertrouwen te hebben in de huidige dialoog tussen boeren en burgers', geeft Smits aan. Juist met die dialoog kun je volgens hem het imago van de land- en tuinbouw verbeteren.

Boerenburendag

Zo noemt hij de Boerenburendag van provincie Groningen een goed initiatief. ‘Boeren en burgers kunnen onder het genot van een kopje koffie op het agrarisch bedrijf begrip krijgen voor elkaar en voor elkaars problemen.'

'Melkveehouders kunnen laten zien hoe goed een koe het heeft bij hen in de stal. Akkerbouwers kunnen uitleggen dat ze niet zomaar gewasbeschermingsmiddelen spuiten, maar dat het pure noodzaak is en bovendien een hoop geld kost.’

Smits nam in april vorig jaar de voorzittershamer over van Bart Ensink uit Sint Annen.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer