Greenport+West%2DHolland+helpt+jongeren+bij+overname+bedrijf
Nieuws
© Han Reindsen

Greenport West-Holland helpt jongeren bij overname bedrijf

Greenport West-Holland start met de expeditie Next Generation Entrepreneur: een traject voor jonge ondernemers die een bedrijf hebben overgenomen of daarvoor plannen hebben.

Tijdens Next Generation Entrepreneur, dat twee jaar duurt, leren de ondernemers de vaardigheden en kennis die nodig zijn om doorbraakinnovaties te realiseren. Bij het traject gaat het om verkennen, kennis delen, samen ontwikkelen en leren. De inhoud wordt verzorgd door partijen uit het netwerk van Greenport West-Holland.

Next Generation Entrepreneur is onderdeel van het Deelakkoord Human Capital Zuid-Holland Greenport West-Holland, dat onlangs werd ondertekend. Het programma is voor ondernemers die op het punt staan het bedrijf over te nemen of dat net hebben gedaan.

Concrete handvatten

'Ondernemers dus met veel plannen en dromen, maar soms met nog te weinig concrete handvatten en hulplijnen. Ondernemers ook die gericht zijn op de toekomst en bereid zijn om baanbrekende innovatieve stappen te zetten', licht expeditieleider Hanneke Bor toe.

'Met deze manier van werken gaan we met een nieuwe generatie innovatieve ondernemers aan de slag', zegt Bor. 'Het doel is om hen te ondersteunen in het bereiken van doorbraakinnovaties in het tuinbouwcluster. Door te werken met zowel opvolgers als starters, versnellen we de transitie van het cluster met bedrijven die bijdragen aan margevergroting in de sector, duurzaamheidsdoelstellingen en internationalisering.'

Aanmelden

Ondernemers die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden door een filmpje te uploaden op de site www.wearenext.nl. Na aanmelding volgen selectiegesprekken en nadere afspraken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 3°
  30 %
Meer weer