Ook+dit+boerenprotest+kan+op+steun+rekenen
Nieuws
© Jacob van Essen

Ook dit boerenprotest kan op steun rekenen

Het boerenprotest krijgt in de vier noordelijke provincies steun van een kleine meerderheid. Een groot deel van de bevolking staat achter de boerenzaak in het algemeen.

In Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen staat 52,4 procent van mensen achter deze actiedag. Dat blijkt uit onderzoek van de regionale RTV Oost, RTV Noord, RTV Drenthe en Omrop Fryslân onder 1.238 inwoners uit die provincies.

• Lees meer over de boerenprotesten


Bijna een kwart (24,6 procent) van de bevraagde mensen geeft aan de boeren niet te steunen. De steun voor de acties neemt wel af door uitspraken van Farmers Defence Force (FDF). 32,2 procent van de ondervraagden geeft daardoor minder steun aan het protest. 14,1 procent van de mensen staat er neutraal in en 8,8 procent heeft aangegeven geen mening te hebben over de kwestie.

Positievere cijfers

Waar het gaat om de steun voor de boerenzaak in het algemeen en niet de actie van woensdag in het bijzonder, zijn de cijfers voor de boeren positiever. Ruim twee derde (62,7 procent) vindt het een goede zaak dat de boeren van zich laten horen met demonstraties. 14,5 procent vindt dit niet.

De boeren kunnen rekenen op steun voor hun strijd tegen stikstofmaatregelen. Los van de acties vindt bijna 57 procent dat in andere sectoren strengere maatregelen genomen moeten worden om de agrarische sector te ontzien. Ongeveer een derde van de deelnemers vindt dat juist niet, de rest stemt neutraal.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
 • Vrijdag
  8° / 3°
  10 %
Meer weer