Vruchtbare+Kringloop+komt+naar+Drenthe
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Vruchtbare Kringloop komt naar Drenthe

Het project 'Vruchtbare Kringloop Noord Nederland' krijgt in Drenthe een tweejarig vervolg. Vijftig melkveehouders in die provincie krijgen tot en met 2021 de mogelijkheid om hun kennis en ervaring met kringlooplandbouw verder uit te bouwen.

Afgelopen jaren is via het project in Groningen en Friesland veel kennis opgedaan over het boeren in een kringloop. Zo hebben deelnemers hun kennis vergroot op het gebied van het verbeteren van de bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit en economische duurzaamheid van agrarische bedrijven.

De uitdagingen waarmee boeren te maken hebben, worden steeds groter. Volgens regiobestuurder Jan Bloemerts van LTO Noord regio Noord helpt Vruchtbare Kringloop Noord Nederland om met cijfers onderbouwd het effect van bepaalde maatregelen aan te tonen. 'Vruchtbare Kringloop kan aan de beleidsmakers, de politiek en de samenleving prachtige resultaten laten zien op het gebied van klimaat, biodiversiteit en broeikasgassenuitstoot.'

Kennis

De vijftig deelnemende melkveehouders in Drenthe worden verdeeld over studiegroepen. 'Bij boeren zit veel kennis. Het uitwisselen daarvan is een deel van het succes van dit project', stelt Bloemerts vast. Deelnemers vergelijken niet alleen hun eigen resultaten met die van collega's, ze leren ook over de benutting van mineralen en het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid. 'En ze krijgen praktische handvatten op het gebied van bemesting, voeding en teelt', besluit Bloemerts.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 1°
  10 %
 • Maandag
  6° / -3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
Meer weer