Varkenspest voor het eerst in Griekenland

Voor het eerst is er Afrikaanse varkenspest in Griekenland vastgesteld. De Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) heeft een besmetting op een bedrijf in het noorden van het land bevestigd.

Varkenspest+voor+het+eerst+in+Griekenland
© Twan Wiermans

Het bedrijf met slechts 32 varkens ligt in de regio Centraal-Macedonië, dat grenst aan Bulgarije en het land Noord-Macedonië. De Griekse regering is overgegaan op ruimingen in een cirkel van 3 kilometer rond de boerderij. De uitvoer van alle varkensproducten uit de gemeente Serres is verboden.

De Afrikaanse varkenspest heeft zich de laatste jaren sterk verspreid in Oost- en Zuidoost-Europa. Polen, Litouwen, Letland, Estland, Tsjechië, Roemenië, Bulgarije, Hongarije, Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne, Moldavië en Servië zijn getroffen door de ziekte onder wilde zwijnen en gehouden varkens. Tsjechië is erin geslaagd om de ziekte na een introductie in everzwijnen uit te roeien. Buiten deze regio is er ook Afrikaanse varkenspest geconstateerd op het Italiaanse eiland Sardinië en bij wilde zwijnen in de provincie Luxemburg in België.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer