Saksen+bouwt+128+kilometer+lang+hek+op+grens
Nieuws
© Faunabescherming

Saksen bouwt 128 kilometer lang hek op grens

De Duitse deelstaat Saksen bouwt op de grens met Polen een hek van 128 kilometer lang. De vondst van een met Afrikaanse varkenspest besmet zwijn op 12 kilometer van de Duits-Poolse grens gaf de doorslag.

Het kabinet van de deelstaatregering heeft het plan goedgekeurd, dat ook onmiddellijk wordt uitgevoerd, samen met het Poolse district Görlitz. 'We willen geen enkele mogelijkheid missen om het risico te verminderen dat Afrikaanse varkenspest naar Saksen komt', zei minister Petra Köpping van Buitenlandse Zaken in een persverklaring.

Vanaf het noorden worden over de gehele 128 kilometer lange Saksische grens met Polen elektrische afweernetwerken met afschrikwekkende geur gebouwd. Met het plaatsen van het hekwerk is ongeveer 250.000 euro gemoeid dat de deelstaat Saksen voor zijn rekening neemt.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer