Bestuur+Animal+Rights+vliegt+elkaar+in+de+haren
Nieuws
© Twan Wiermans

Bestuur Animal Rights vliegt elkaar in de haren

Bij de Nederlands-Belgische dierenrechtenorganisatie Animal Rights zijn voorzitter Nadine Lucas en de Belgische campagnecoördinator Benoit van den Broeck ontslagen.

Dat gebeurde na een wekenlang durend conflict met het bestuur en de directie in Nederland. 'De aanleiding om op te stappen, was een verschil in strategisch inzicht rond een campagne, wat geleid heeft tot een onverzoenbare situatie met het bestuur en de directie in Nederland', meldt Van den Broeck op Facebook.

'Wij hebben vervolgens een voorstel ingediend tot afsplitsing van onze Belgische vereniging, zodat we autonoom konden verdergaan. Dit voorstel werd afgewezen, waarna meteen ook ons ontslag werd gevraagd. Het bestuur van de vereniging zal dus volledig in handen komen van onze collega’s in Nederland, volgens hun visie en beleid.'

In een bericht op de website benadrukt de organisatie dat Animal Rights één organisatie was, is en blijft, met een afdeling in België en Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer