Akkerbouwer Rob Smit: 'Wij zijn geen afvoerputje van de Randstad'

'Wij zijn hier niet het afvoerputje van de Randstad.' Akkerbouwer Rob Smit tuurt over de akkers. Hij is bang dat dit gebied langs de A7 ten zuiden van Wieringerwerf straks helemaal vol staat met bebouwing. Dat ziet hij niet zitten, omdat de druk op landbouwgrond dan nog hoger wordt.

Het plan van de gemeente Hollands Kroon is om 2.500 hectare landbouwgrond beschikbaar te stellen voor industrie. Smit: 'Het lijkt er wel op dat alles hiernaartoe moet komen. Waar in Haarlem geen plek meer voor is, komt hierheen. Daar zijn we het niet mee eens.' Ook hier gingen de boeren onlangs in protest.

Het plan is inmiddels teruggebracht naar 750 hectare voor de eerste paar jaar. 'De gemeenteraad moet nu het college terugfluiten', zegt Smit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer